Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Migała helen :) A B Greg Greg bogdan rychlewski Dorota Dorota Jacek Rozperski cysiek33 MonikaM2 ENDRIU67 Traben (10416 niezalogowanych)
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
jest jeszcze strona www.livogleven.blogspot .no jest jeszcze profesor Marianne Haslev Skanland przeciwniczka BV powiedziała,że BV popełnia błędy 99 % spraw ,a jeśli ma rację to tylko przez przypadek.Jest jeszcze www.sfm.no magazyn online niezależnych dziennikarzy norweskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Admiin może jeszcze to będzie pomocne dla tych Norweżek Nordycki Komitet Praw Człowieka (Nordiska Kommitteen For Manskliga Rattigheter) www.nkmr.org advokat Siv Westerberg i Rubby Harrol -Clesson prezes i prawnik jest jeszcze organizacja międzynarodowa Alliance Defending Freedom For Faith For Justice www.alliancedefendingfreedom.org odzyskali dzieci w Szwecji adwokat Roger Kiska, proszę pozdrowić od nas serdecznie te Norweskie rodziny którym odebrano dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Prezydent Czech
Użył najtrafniejszego porównania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
baga napisał:
Pozażycie ładnie ich załatwiłaś. Dobrze że jesteście już bezpieczni.Pozdrawiam

Tylko takie wyjście miałam , innego nie było.
Widząc jak są prowadzone sprawy, nie tylko moja,ale też niejednej rodziny pozbawionej dzieci ...
To jakaś masakra.
Robienie sobie pośmiewiska z rodzin i dzieci, które próbują współpracować celem wyjaśnienia sprawy, rodziny robią wszystko , a wszystko.... staje się daremne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Admiin napisał:
[quote]Heleno, w nagraniach mówisz, że Mona skierowała Cię do psychiatry. Później ten pracownik socialny służby zdrowia psychicznego z kursem, w kwestii zdrowia psychicznego wyparł się by był psychiatrą, czy psychologiem. Mam kontakt z Norweżką, którą też Mona skierowała do psychiatry. Ona ma wszystkie dokumenty na temat odebrania jej 2 dzieci. Szkoda, że nie masz żadnych dokumentów, gdzie BV stwierdziło u Ciebie derpresję, oprócz tych z polskiego sądu, gdzie "zastali Ciebie w stanie depresji"

Jak już mówiłam ,to nie był lekarz, a zwykły ich pracownik socjalny.
Owszem szukali historii chorób moich w Norwegii, ale niczego nie znaleźli, oprócz swinskiej grypy, więc dali mi jego jako Poradnia Zdrowia Psychicznego, w pokoju obok BV , co było moim zaskoczeniem, że nie dano nawet skierowania celem np badania itp w tym kierunku.
Po zabraniu dziecka , jak wyciągnęłam rękę po dokument, że spełniłam ich żądania i poszłam do psychiatry , ten mnie wysmiał... że nie jest lekarzem ,aby mi taki dokument wystawić.
Lecz w dokumentach przesłanych do pl zapisano, że w Norwegii leczyłam się psychiatrycznie, nie dając na to żadnych dowodów, być może mieli tego swojego pracownika socjalnego na mysli, lecz i on, nie wydal żadnej opinii potwierdzającej samo BV

W kwestii depresji, to tylko opinia samych pracowników BV, a nie na podstawie jakiegokolwiek mojego wczesniejszego leczenia, czy też stwierdzenia w związku z przeprowadzeniem badań przez specjalistów.

ONI STWIERDZAJĄ SAMI I TAK MUSI BYĆ JAK MÓWIĄ I ŻADNEGO LEKARZA OPINIA Z POZA ICH OKREGU NIE MA MOCY, ANI TYM BARDZIEJ WIARYGODNOSCI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
w jakich warunkach żyją polskie dzieci w rodzinie zastępczej?
w piwnicy.... sprawdzone źródło, co na to BV, Bufetat, nic. a Konsul Polski? nie ma prawa sprawdzić w jakich warunkach żyją dzieci.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Admiin napisał:
w jakich warunkach żyją polskie dzieci w rodzinie zastępczej?
w piwnicy.... sprawdzone źródło, co na to BV, Bufetat, nic. a Konsul Polski? nie ma prawa sprawdzić w jakich warunkach żyją dzieci.

Tak czytam, czytam i czytam to wszystko co pan pisze i inni.
Przecież to aż sie prosi o reakcje.
Albo to jest zwyczajne nieporozumienie, albo to są wyjątkowe (cenzura).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
To zdjęcie co ma niby przedstawiać ? że dom ma piwnicę czy jak? Wiesz Jak w środku może to wyglądać
Ten film z Rutkowski tak naprawę to tam nic nie było pokazane tylko kiepska reżyserka, ale zakładając że tylko na postawie smutnej miny zabrano dziecko to było raczej uprowadzenie na które rodzice się zgodzili, lub nie wiedzieli o swoich prawach w Norwegi co w tym przypadku odpowiada też komuna czyli Państwo. Robienie wody z mózgu jest nie przypadkowe, z doświadczenia wiem że nie wolno wierzyć na słowo co poniektórym Norwegom, zgłoszenia też nie są przyjmowane lub zybwane a niejednokrotnie czas odgrywa dużą rolę *można nabawić nerwicy, depresji itp, mnie się wydaję bo nie mam żądnych wiarygodnych informacji że problem mógł być w rodzicach, jeżeli nie to jak wcześniej pisałem można spróbować do Strasburga i nagłośnić sprawę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Janusz Kołodziej to zdjecie przedstawia dom, który ma piwnicę, w której polski chłopiec ma pokój . ma zabronione rozmawianie po Polsku na odwiedzinach. Konsul Polski domaga sie spotkania z dzieckiem, by sprawdzić stan zdrowia dziecka i warunki w jakich żyje. Osoba z rodziny, która odwiedza dziecko powiedziało, że dziecko ma takie małe okno w piwnicy, w mało wentylowanym pomieszczeniu, gdzie powietrze jest "nie świeże", albo są zapachy związane z magazynowaniem innych żeczy w innych pomieszczeniach. Zdjęcie jest z ulicy gdzie dziecko mieszka w takim domu. Rodzina zastepcza wraz ze swoimi dziećmi mieszka na górze domu. jak rozumiem otrzymuja minimu 25 000 NOK na miesiąc za trzymanie polskiego dzieciaka w piwnicy.

Moje pytanie jest takie: czy jest legane umieszczanie dzieci w opiece zastępczej w piwnicy?

adres oraz dane dziecka są dostępne lecz jeszcze nie mam pozwolenia na upublicznianie

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Moje pytanie jest takie: czy jest legane umieszczanie dzieci w opiece zastępczej w piwnicy?

Twierdzisz że dziecko jest przetrzymywane, czyli nie chodzi do szkoły, nie wychodzi na *świeże powietrze itp?*

Jeżeli rodzina otrzymuje pieniądze to od kogo lub jakiej instytucji, polecam spawdzenie instytucji lub osób prywatnych finansujących utrzymanie dzieci. Tu następna sprawa jest taka że skupiasz się warunkach życia dziecka, co przyznam też jest ważne*brawo* ale co było powodem zabrania dziecka? bicie piany to żadne wyjście. A tak z innej beczki coś słabo się stara, przecież on nie ma zakazu spotykania się, po prostu niech jedzie, dziecko nie przyjedzie do niego bo rodzice zastępczy są odpowiedzialni za niego.
POLecam wziąć kamerę z sobą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok